Wibo frukt & grönt
WIBO Frukt & Grönt, Walckesgatan 1, 415 02 Göteborg
Tel. 031-337 08 40, orderfax1: 031-25 07 05, orderfax2: 031-25 07 15
 
 
Maritas tips
| Maritas tips! |

Marita Winqvist

Tips och idéer från Marita med säsongens produkter.


Granatäpple

Granatäpple är inte bara nyttigt, det är gott och framförallt en effektfull garnering till
Desserter, plockmat och förrätter.

När man delar ett granatäpple kan man använda sig av en skål med kallt vatten.
Dela granatäpplet i två delar, bryt sönder i mindre delar och pilla ut kärnorna, lägg detta i vattnet eventuella vita hinnor flyter då upp till ytan. På detta sätt kan man lätt separera kärnor från hinnor.

Sallad med fikon och granatäpple

1 st Romansallad
1 ask Röda mangoldsskott
1 ask Ruccolasallad
4 st fikon
1 påse pinjenötter
1 st granatäpple
100-150 gr lagrad hårdost

Dressing
Olivolja & Rappsolja
Citronsaft
Honung
Vit balsamvinäger
Salt o peppar

Gör så här:

  • Rosta nötterna.
  • Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna.
  • Riv salladen i bitar och bottna tallrikarna med salladen
  • Vispa ihop dressingen
  • Skär ett kryss i fikonen så att den delar sig i 4 delar men sitter fast i botten. Tryck lite lätt i botten på fikonet så att den ser ut som en bomma. Lägg den på salladsbädden.
  • Skär osten i små tärningar eller hyvla den i skivor, lägg på den på salladen.
  • Lägg på dressingen.
  • Garnera med granatäpplekärnorna och strö slutligen på pinjenötterna.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mixdesign