Nu börjar vårt lager fyllas av vårens läckra primörer.
Färskpotatis – så gott! Tvättade små runda importerade – Jordens Guld!
Rädisor i knippe – en underskattad delikatess!
Sparris grön späd från Spanien, eller vit tjock från Holland/Tyskland.
Lök – Färsk bulbo lök, färsk vitlök och den fantastisk milt vitlöksdoftande ramslöken.
Rödbetor i bunt.
Rabarber – till dessert i paj eller som kall soppa eller kräm, eller varför inte baka av dem och servera med kaksmulor och vaniljglass.
Kronärtskockor
Morötter i knippe, eller små späda ”Rainbow” morötter.
Austad gårds näpna Penséer och violer, soomboon sallad och Rambo mix, fler produkter från Austad kommer allt efter som de växer fram efter väderlek. Våren är som bekant nyckfull.
Glöm inte bort de små fina rädisskotten från Thunbergs handelsträdgård, inte heller salladsmixen från Ljusgårda med små skott av krispsallad i olika sorter. En salladsblandning som håller otroligt hög kvalité och den är dessutom klimatsmart odlad från Tibro.
Lyft primörernas smaker med havssalt från Läsö! Finns i vårt sortiment.
Prisvärda tips!
Det är nu ni ska frossa i rätter med Aubergine!!! Rosta, gör goda röror eller en smakrik auberginekräm, framför allt i en läcker gratäng, vem tackar nej till en Parmigiana?
Blomkål – En härlig grönsak som passar utmärkt i så många maträtter. Som gratäng, eller rostad, som soppa, eller som råkost, för inte tala om som ris eller som en hälsosam pizzabotten.
Recept blomkålspizza
- Riv blomkålen i matberedare till fint mjöl.
- Mikra i några minuter, låt svalna.
- Lägg i handduk och vrid ur vätskan.
- Blanda blomkålen med ägg, ost och kryddor och forma till en deg.
- Platta ut degen.
- Grädda i 225 grader i ca. 10 min.
- Lägg till toppning och grädda ytterligare i några få minuter.
Recept från ”Mina favoriter” av Åse Falkman Fredriksson.