Älskade knölar – Potatis!
38, 2020

Lördag morgon och regnet strilar ner för en grå himmel, då passar det utmärkt att skriva några rader om produkter som hör hösten till.

Nu har äntligen det börjat komma in några fina sorter av vinterpotatis.

Mandel – Norrlands goding, sorten är mjölig. Gott tillbehör till vilt och för de som vågar sig på surströmming är den ett givet tillbehör.

King Edward – Behöver väl ingen närmare presentation, men det är en mycket mjölig potatissort som lämpar sig för potatismos. Labella – Rödskalig fast potatissort med ljusgul köttfärg.

Antonia – potatis med mycket smak, köttfärg gul. Antonia har en fantastisk förmåga att bära andra smaker.

Höst–  Då börjar så smått den Europeiska citrussäsongen. Vi har startat upp med de fantastiskt goda och lättskalade spanska satsumasfrukterna. Om några veckor beräknas skörden av spanska citroner, Primofiori vara i gång. I mitten av oktober räknar vi att den spanska Apelsinsäsongen är i full gång. Nu har vi Apelsiner från Zimbabwe, och de är fantastisk goda och saftiga. Kan rekommenderas!

Äpple – Söker ni äpplen med smak så är det svenska ni ska välja, vi har sorterna Aroma och Gravensteiner som lagervara, Dessutom får vi in ett svenskt ekologiskt äpple som heter Amorosa. Vill ni ha ett prisvärt äpple att lägga i fruktkorgarna? Då ska ni välja de röda polska äpplena.

Småtomater – långsamt börjar vi svänga över till den spanska säsongen. I skrivande stund är det cocktail på kvist som är spanska, av sorten Juanita. Mixtomaterna är Svenska och mycket färgglada och vackra.

Blomkål och Broccoli – Blomkålen ligger fortfarande på en bra prisnivå. Broccoli, har mycket lägre volymer och prisbilden rör sig uppåt. Brysselkål finns som lagervara säljs i nät 500 gram

Örter – värmen för 3 veckor sedan har försämrat kvalitén på många lösviktskryddor.

Thaibasilika – kan bli bristvara på grund av kvalitetsrelaterade problem.

 

Senaste nyheter

Vecka 13

Vecka 13

Efter en trist tid med hög prisbild ser vi att det börjar lätta. Holland är igång på flera produkter som medför ökad…

läs mer