Pumpa till restaurang göteborg

Om WIBO Frukt & Grönt

Välkommen till Göteborgs främsta familjeägda grossist för restaurangköket. Vi är den personliga leverantören som erbjuder stordriftens fördelar utan att tappa familjeföretagets höga nivå av kundservice och engagemang. Sedan starten 1992 har vi försett Storgöteborgs krögare, hotell och restaurangkök med de finaste råvarorna till konkurrenskraftiga priser – punktligt levererat och med hög service. Våra inköpare följer trenderna och arbetar ständigt för att köpa så klimatsmart som möjligt med stort fokus på säsongens produkter. Detta hjälper våra kunder att utveckla sina menyer med intressanta produktval med hög kvalitet till rätt pris.  Med över 750 produkter inom frukt & grönt och ytterligare 250 st mejeri- och kolonialvaror erbjuder vi dig som kund ett intressant och effektivt sortiment. Vår kunniga personal står redo att assistera dig med allt du behöver veta om kvalitet, sortiment, priser och leverans – så tveka inte att höra av dig till oss!

Historia

WIBO Frukt & Grönt AB grundades 1992 av Lennart Winqvist. Tillsammans med frun Marita, sina söner Johan och Magnus och den trogna personalen har Lennart framgångsrikt drivit bolaget. Men med stöd från familjen har Lennart nu bestämt att det är dags att lämna över ledningen till sönerna och Christian Sköld som sedan länge varit en aktiv part i företaget.

Just nu är WIBO på väg in i en ny expansiv fas. Tack vare nya kompetenser och ekonomisk stabilitet genomförs ständiga förbättringar både internt och externt för att kunna effektivisera leverantörsleden, utöka sortimentet, förbättrat vårt ordersystem och optimera vårt lager. Som ett steg i vår utvecklingsplan har vi även bytt ut vår fordonsflotta och fått en ny fin grafisk profil och webb. Allt för att du som kund ska kunna fortsätta njuta av våra färska råvaror.

1992

2020

Miljöpolicy

Vi är en IP och ekocertifierad grossist inom frukt­ och grönt som arbetar efter tesen ”Ju närmre desto bättre”. Innebär att vi lägger stort fokus på lokala och Svenskodlade produkter.

Vårt hållbarhetsarbete pågår ständigt och vi vet att det är summan av detaljerna i vårt dagliga arbete som ger en effekt på helheten. Vi sorterar emballage, brännbart och de frukt och grönt produkter som vi kasserar går till biobränsle. På Renovas kundportal kan vi följa volymerna (Se bifogade volymer för miljönytta). Vi samarbetar med vår hyresvärd Corem för att optimera våra energinivåer och man har även installerat solceller på fastighetens tak. (Se bifogad information från Corem). Vi lägger mycket fokus på vår logistikplanering och optimerar våra körsträckor för att minimera våra utsläpp, vår fordonspark är ny och alla bilar är EURO 6 klassade samt att delar av vagnparken går på drivmedel HVO100.

Vi kommer fortsätta att investera i teknik som kan mäta och registrera våra förbättringar. Vår målsättning är att vara fossilfria till 70 % år 2025 står fast, det kommer att genomföras så fort fordonsindustrin och vägverket ger oss rätt förutsättningar mellan totalvikt och lastvikt på de fordonstyper som vi använder.

Vår inköpsavdelning arbetar för att öka våra inköp från lokala och Svensk odlare, och på de produktområden som vi måste importera arbetar vi efter tesen ”ju närmre desto bättre”.

Vill du veta mer om hur vi jobbar.
Slå oss en signal eller kom förbi på en kopp kaffe så ska vi berätta mer.

Våra målsättningar för att förbättra vårt Hållbarhetsarbete under 2023

   Optimera våra lagernivåer för att minska svinnet på alla produktområden

   Utveckla sorteringen av plast som faktiskt återvinns. Bara 10 % av all plast­sortering återvinns i Sverige här måste livsmedelsbranschen bli bättre. Vi kommer driva dessa frågor mot våra leverantörer.

   Fastställa planeringen av omställning av våra fordon från fossilt till EL med Danskebanks leasingavdelning (Greenfleet)

   Fortsätta att öka inköp av produkter i returbackar på returpallar

   Utveckla våra mätmetoder IT mässigt så vi på ett enklare och snabbare sätt kan mäta vår miljönytta

Läs mer om vår miljöpolicy

Just nu söker vi även medlemskap i FN Global Compact och har lämnat in ett underlag som påvisar hur vi redan har och kommer att implementera dessa frågor i företagets långsiktiga och dagliga arbete. FN Global Compact består av 10 principer som omfattar miljö, mänskliga rättigheter, arbetsrättsfrågor och anti korruption. Om är ni är mer intresserade kan ni klicka här för att komma till FN Global Compacts webb.

”Vi har sökt medlemskap i FN Global Compact och agerar redan enligt deras krav kring miljö, mänskliga rättigheter, arbetsrättsfrågor och anti korruption / Magnus Vinqvist, VD”

Personal

Lediga tjänster

Vi söker två Chaufförer med B eller C körkort – Heltid/Timanställning

Vi levererar dagligen till olika restaurangkök i Göteborg med omnejd.
Vi söker dig som har B eller C körkort och som har en positiv inställning och som gillar serviceyrket.
Vi ser gärna att man har arbetat med utkörning av varor sedan tidigare men inget krav.

Vänligen kontakt Johan Bengtsson på eller Magnus Vinqvist på

Vi ser fram emot din ansökan och CV.

Certifikat

IP-Livsmedel

Certifierad produktion:
Grossist, lagerhållning av frukt och grönsaker

Ekologisk produktion

Grossist/Hantering av eko-produkter/Marknadsföring:
Grossist, lagerhållning av frukt och grönsaker