Pumpa till restaurang göteborg

Om WIBO Frukt & Grönt

Välkommen till Göteborgs främsta familjeägda grossist för restaurangköket. Vi är den personliga leverantören som erbjuder stordriftens fördelar utan att tappa familjeföretagets höga nivå av kundservice och engagemang. Sedan starten 1992 har vi försett Storgöteborgs krögare, hotell och restaurangkök med de finaste råvarorna till konkurrenskraftiga priser – punktligt levererat och med hög service. Våra inköpare följer trenderna och arbetar ständigt för att köpa så klimatsmart som möjligt med stort fokus på säsongens produkter. Detta hjälper våra kunder att utveckla sina menyer med intressanta produktval med hög kvalitet till rätt pris.  Med över 750 produkter inom frukt & grönt och ytterligare 250 st mejeri- och kolonialvaror erbjuder vi dig som kund ett intressant och effektivt sortiment. Vår kunniga personal står redo att assistera dig med allt du behöver veta om kvalitet, sortiment, priser och leverans – så tveka inte att höra av dig till oss!

Historia

WIBO Frukt & Grönt AB grundades 1992 av Lennart Winqvist. Tillsammans med frun Marita, sina söner Johan och Magnus och den trogna personalen har Lennart framgångsrikt drivit bolaget. Men med stöd från familjen har Lennart nu bestämt att det är dags att lämna över ledningen till sönerna och Christian Sköld som sedan länge varit en aktiv part i företaget.

Just nu är WIBO på väg in i en ny expansiv fas. Tack vare nya kompetenser och ekonomisk stabilitet genomförs ständiga förbättringar både internt och externt för att kunna effektivisera leverantörsleden, utöka sortimentet, förbättrat vårt ordersystem och optimera vårt lager. Som ett steg i vår utvecklingsplan har vi även bytt ut vår fordonsflotta och fått en ny fin grafisk profil och webb. Allt för att du som kund ska kunna fortsätta njuta av våra färska råvaror.

1992

2020

Hållbarhetsamarbete

Hos oss är vi måna om naturen och tar klimathotet på största allvar. Konstigt vore väl annars eftersom det är just i naturen som våra råvaror växer och skördas innan de når dig som kund. Därför kommer hållbarhet alltid att vara ett pågående arbete som genomsyrar hela vår verksamhet. Bland annat tänker vi på det i valet av leverantörer som ska möta våra krav, vilken sorts bränsleeffektiva bilar vi kör ut våra leveranser med och har även ett välfungerande system för returlådor. För att minska matsvinnet säljer vi även ut överskott och produkter som blivit nerklassade till reducerade priser.

Som ett steg i vårt långsiktiga hållbarhets- och arbetsmiljöarbete har vi sedan oktober 2019 valt att byta ut samtliga lastbilar i vår fordonsflotta. Vi har som målsättning att alla våra bilar ska vara fossilfria till 60 -70 % före 2025. Bättre för miljön och skönare arbetsmiljö för våra chaufförer helt enkelt.

Just nu söker vi även medlemskap i FN Global Compact och har lämnat in ett underlag som påvisar hur vi redan har och kommer att implementera dessa frågor i företagets långsiktiga och dagliga arbete. FN Global Compact består av 10 principer som omfattar miljö, mänskliga rättigheter, arbetsrättsfrågor och anti korruption. Om är ni är mer intresserade kan ni klicka här för att komma till FN Global Compacts webb.

”Vi har sökt medlemskap i FN Global Compact och agerar redan enligt deras krav kring miljö, mänskliga rättigheter, arbetsrättsfrågor och anti korruption / Magnus Vinqvist, VD”

Personal

Lediga tjänster

Vi söker två Chaufförer med B eller C körkort – Heltid/Timanställning

Vi levererar dagligen till olika restaurangkök i Göteborg med omnejd.
Vi söker dig som har B eller C körkort och som har en positiv inställning och som gillar serviceyrket.
Vi ser gärna att man har arbetat med utkörning av varor sedan tidigare men inget krav.

Vänligen kontakt Johan Bengtsson på eller Magnus Vinqvist på

Vi ser fram emot din ansökan och CV.

Certifikat

IP-Livsmedel

Certifierad produktion:
Grossist, lagerhållning av frukt och grönsaker

Ekologisk produktion

Grossist/Hantering av eko-produkter/Marknadsföring:
Grossist, lagerhållning av frukt och grönsaker