Februariljus och längre dagar
06, 2021

Visst har ni väl också tänkt på att dagarna har blivit längre den senaste tiden?

Igår eftermiddag när jag åkte hem var det fortfarande ljust trots att klockan var halv fem. Vad mycket energi det ger att få uppleva detta februariljus!

Februari – Citrusmånad – Blodapelsiner är som allra bäst nu. Vi har fyllt på med den fantastiskt goda Tarocco blodapelsin. Fruktköttet är inte mörkrött, mer som en soluppgång! Tarocco är en blodapelsin som är, enligt mig, både sötare och godare jämfört med andra sorters blodapelsiner.

Roscoff lök – lökarnas Rolls-Roys – En underbart ljust rosafärgad lök som ursprungligen kommer från kommunen Roscoff i franska Bretagne. Löken har en mild och söt smak. Perfekt till en fransk löksoppa!

Pris och lägeskoll – Aubergin och Zucchini är INTE längre dyrt. Nu kan ni med gott samvete planera in Moussaka på er meny. Paprikan ligger stabilt på den prisnivån den har haft den senaste tiden, gäller färgerna röd och grön. Däremot är gul och orange paprika dyrare och blir eventuellt ännu dyrare. Tomater-runda ligger också på en stabil prisnivå, Tyvärr är dock cocktail på kvist ganska dyrt. Björnbär är mycket dyrt-prisvarning utfärdas! Hallon – kan bli problem och brist. Purjolök, går upp rejält i pris. Avokado – prisvärda och frammognade. Våra avokado är fantastiska!

Östragärde gård i Sätila – närodlad svensk svamp Vecka 8 kommer vi att ta in svamp från Östragärde gård. Vi kommer främst ha ostronskivling och shiitake, men det går att förbeställa andra sorter.

Visste ni att vi också har smör? Vårt kolonialsortiment växer! Vi har bl.a. produkter från Skånemejerier, t. ex. Smör normal saltat 1 kg Lindals. Vi har också Sverigemjölk med fetthalt 3% och (mellan) med fetthalt 1,5 % självklart går det att förbeställa andra mejerier. Kolonialvaror övrigt finns det t.ex. kronärtskocka hjärtan i kvartar eller skivad paprika, tomatpuré, skivad jalapeno, soltorkade tomater i olja, tonfisk i vatten, hand skalade räkor i lake m.m.

Senaste nyheter

Vecka 13

Vecka 13

Efter en trist tid med hög prisbild ser vi att det börjar lätta. Holland är igång på flera produkter som medför ökad…

läs mer