Gröna, Granna, Sköna Sanna Sommar
27, 2020

Trots att sommaren i år blir annorlunda på många sätt är den ändå väldigt efterlängtad. Nu har vi ett sortiment som hör sommaren till. Melonerna är fantastiska och sorterna många. Har ni prövat Snowball, Limelon och Suger Baby?

Riktigt läckra melonsorter, den sist nämnda ser ut som en rund honungsmelon med orange fruktkött – smaken är söt-exotisk. Nektarinerna är fantastiskt goda! Körsbär/ bigarråer försvinnande goda! Jordgubbarna har mognat fram och de är också fantastiska, svenska så klart! Bristen som vi upplevde i midsommarveckan med skyhöga priser är nu ett minne blott!

Potatis – Sommar är nästan bara färskpotatis. Sommar är underbar på alla vis och nykokt färskpotatis är fantastiskt, behöver faktiskt inget annat än lite smör. Däremot är det svårare med de lagrade vinterpotatisen. Tvättad potatis-lagrad, finns endast i storlekarna T-40 och T-60. De små (kul) tvättade är slut! Amandine potatis är slut för säsongen och väntas inte in förrän tidigast Augusti.

Närodlat/Ekologiskt från Olofstorp – Vi har fått in ett litet parti med sallad från Olofstorp. Närodlat och ekologiskt! Isberg och Romansallat. Så långt lagret räcker!

Sommarkantareller! – Hur gott är det inte med smörstekta kantareller? Vi kunde inte motstå frestelsen, så vi har tagit hem några lådor ifall de finns fler som inte kan stå emot.

Pressgurka – Hör sommaren till. Gurka har de senaste dagarna varit svenskodlad vilket innebär att förpackningsstorleken är större än vad som är brukligt. 14 kg ligger det i en låda.

Senaste nyheter

Vecka 13

Vecka 13

Efter en trist tid med hög prisbild ser vi att det börjar lätta. Holland är igång på flera produkter som medför ökad…

läs mer