Härliga Höst!
37, 2021

Lika underbar som det är på våren när alla små primörer tittar fram lika fantastiskt är det när skördefesten i september fyller vårt lager. Lingon, kantareller, svenska äppelsorter,  vackert blåvioletta stora turkiska fikon, satsumas, kålsorter och rotsaker.

Kantareller
Vi fick i förra veckan in ett parti med importerade kantareller till bra pris.
500 kg såldes slut blixtsnabbt.  Vi håller utkik efter ytterligare partier med
prisvänliga kantareller så ni kan fylla era frysar inför höstens och vinterns stora fester.

King-kulor
Ett parti med King Edward potatis tvättad i liten kul-storlek, perfekta att rosta i ugn. 10 kg-låda för endast 69:- 

Svenska Äpplen
De svenska äppelsorterna avlöser varandra allt efter som de mognar fram. Just nu har vi sorterna Discovery, Alice och Collina. Den sistnämnda sorten Collina är en favorit. Tunt blankt skal med krispigt fruktkött. Smaken är söt som balanseras upp med aningens syra. Ett fantastiskt gott äpple att äta bara som det är.

Fikon
Det är nu man ska frossa i dessa sammetslena läckerheter. Stora turkiska blå-violetta skönheter. Mycket prisvänliga! 

Sommarfrukter – snart är säsongen över!
Stenfrukterna nektariner, aprikoser och persikor börjar kännas lite tråkiga, vi får nog räkna med att säsongen snart är över. Men vi glädjes istället över att citrussäsongen har startat upp med fantastiskt goda och lättskalade satsumas.  

Säsongsnytt!
*Brysselkål
*Sparrispotatis
*Mandelpotatis
*Rödskalig tvättad potatis-Astrix
*Satsumas-efterlängtad av många.

Sallatsorter!
I slutet av förra veckan fick vi in en helt otrolig Lollorosso från Bjud grönsaksodling strax utanför Vellinge. Bladen är krusiga som sig bör men färgen är otrolig mörkt röd-bourgogne. Tyvärr, befinner vi oss i slutet av den svenska säsongen när det gäller sallatsväxter, men vi har fått ett löfte om att vi kan få både lollorosso och krispsallad från svenska odlingar även vecka 37.

Priskollen!
Tomater ligger på en ganska stabil prisnivå inte billigt men inte heller jättedyrt. Gurka ligger på en prisbild som är ok, strax över tjugan men vi har för det mesta B-gurka/krokig som ett lågprisalternativ. Paprika är prisvänligt, speciellt de höstfärgade sorterna. Den billigaste färgen är röd tätt följd av gul, efter dessa färger är det ett rejält skutt till den gröna paprikan som är dyrast. Zucchini-grön och Aubergin är prisvänliga.
Gulbetor och Polkabetor ligger på ett attraktivt pris. Spetskål-mycket prisvärd! kampanjpriset ligger kvar även vecka 37 på endast 9.90/kg.

Ljusgårdens sallad – framtidens sallad.
En spännande nyhet som är på gång om ca. 3-4 veckor!!! Det är en salladsmix med grön och röd krispsallad i en härlig sallatsblandning i 500 grams påsar.
Det som är så unikt med produkten är att den odlas inomhus i industrilokaler i s.k. vertikal odling, alltså man odlar på höjden och salladen får växtnäring via vattnet som cirkulerar i ett slutet system. Med den senaste LED-tekniken inom odlingsbelysning växer salladen kontrollerat och snabbare än vid traditionell odling. Odlingen är också helt utan bekämpningsmedel. Detta gör att vi kan njuta av svensk salladsmix året runt. Högteknologiskt, hållbart och klimatsmart!

Senaste nyheter

Vecka 13

Vecka 13

Efter en trist tid med hög prisbild ser vi att det börjar lätta. Holland är igång på flera produkter som medför ökad…

läs mer