Januari 2022
04, 2022

Hallå där!

Vi är i slutet av årets första månad som har varit alldeles för lugn, men historiskt sett är januari den lugnaste månaden på året, även de år som vi inte levde med en pandemi. Vi hoppas att den värsta omikron-vågen snart är över.

Vi har under tiden tagit oss an vårt lager, byggt om, ökat lagerytan med ytterligare med några kvm. Förbättrat in och utlastningsportar. Det gör att vi får bättre överblick och att arbetet med orderplockning samt lastning av våra transportbilar blir smidigare och mer effektivt. Det är med sådan glädje och stolthet som vi beundrar vårt lager med ett sortiment som i lagom takt utökas med nya intressanta produkter.

Nu senast har vi inlett ett samarbete med Werners Gourmetservice.
Vi har fyllt lagerhyllor med några av Werners fina kvalitetsvaror. Mer information kommer i ett separat utskick, finns även information på vår hemsida. Ni som lägger er order på webben ser där hela vårt fantastiska utbud.

Lägesrapport
Spanien har haft kallare väderlek ett tag samt att de också drabbas av kraftiga personalbortfall när många är hemma för att de är sjuka. Det drabbar också transporterna med bilarna som rullar från Spanien med färskvaror. De produkter som det är mest problem med är isberg, romansallad och broccoli. Priserna är något uppåtgående på p.g.a. rådande omständigheter.

Ta det vackert med medelhavsgrönsakerna!
Aubergin och Zucchini är dyrt, även fänkål. Dock ser det ut som priserna kommer att lätta något inom den närmsta tiden, men någon drastisk prisändring blir det inte. Så varningen får stå kvar.

Gurka är dyrt, vi har ”B-gurka” hemma som ett billigare alternativ, men även ”B-Gurka” har gått upp i pris, dock är det fortfarande ett mer prisvänligt alternativ.

Tomater-vanlig runda,  har under den senaste tiden legat på ett stabilt prisläge, vi ser inte några tecken på att det kommer förändras under den kommande tvåveckors perioden.

Cocktail i lösvikt ”utan fluga” har fortfarande ett mycket attraktivt pris.

Svenska Ingrid Marie äpple är slut för säsongen. Vi kommer att få hem äpplesorten Rubin som svenskt äpple, ev. andra äpplesorter.

Clementin är  nu en lite mindre fastare sort som heter Hernandina. Goda och saftiga frukter.

Till sist vill jag bara nämna att jag har hört att färska vaxbönor från Kenya beräknas finnas tillgängliga om ca. 2 -3 veckor. Vi håller tummarna för att det stämmer.

Senaste nyheter

Vecka 13

Vecka 13

Efter en trist tid med hög prisbild ser vi att det börjar lätta. Holland är igång på flera produkter som medför ökad…

läs mer