Julsortiment
47, 2021

Låt det gröna vara i fokus

De första julborden har dukats fram på stadens restauranger. Till första advent räknar man med en anstormningen avlystna julbordsätare, ”Här ska kråset smörjas”.

Vi vill hjälpa till med att lyfta fram ett grönare, fräschare och mer hälsosamt julbord.

Wibo tipsar:

Placera vegetariska och gröna alternativ i början av julbuffén. Man tar mer av det som man ser först. Nu är kålen som bäst, servera vackra sallader med grönkål och rödkål, strimla ner torkade aprikoser och fikon några tärningar av vinteräpple och strössla med midvinterns rubiner-granatäpple.

I säsong är rotfrukter och då är det perfekt att tillaga en mustig rotfruktsgratäng. Polkabetorna är vackra – Picklade eller varför inte som sallad ihop med pinjenötter, rödkål och fetaost. Ett alternativ är också att servera dem gratinerade med getost och honung.

Och om julskinkan har rymt, så vet ni att det går lika bra med selleri!

Julbordsäsongens färska råvaror

Clementiner, vill man så finns det även vackra clementiner med blad.

Spanska Apelsiner. Blodapelsiner brukar finnas först till Lucia.

Ingrid Marie och cox orange. 

Vi har äntligen fått in det exceptionellt vackra äpplet ”Redlove” med röd insida.

Garneringskål – nu i starten har vi endast hela huvuden.

Grönkål – 5 kg påse hel grönkål, 3 kg påse med grönkål hela blad. Skuren grönkål finns som beställningsvara från SallaCarte 2 kg/låda, beställ dagen före kl. 08:30. 

Brysselkål, även lila brysselkål kommer in i veckan samt de små gulliga flower sprouts, dekorativa brysselkål på stock finns också att tillgå.

Rödlök skivad och tärnad.

Strimlad potatis till Jansson börjar vi med att lagerföra några extra påsar i slutet av vecka 47, men det är alltid bäst att förbeställa!

Senaste nyheter

Vecka 13

Vecka 13

Efter en trist tid med hög prisbild ser vi att det börjar lätta. Holland är igång på flera produkter som medför ökad…

läs mer