Välkommen härliga oktober månad!
41, 2020

En färgsprakande månad där också maträtterna blir kraftfullare, mustigare och mer smakrika. Doftande grytor, krämiga gratänger och rykande het soppa hör hösten till.

Pumpor – Oktober är starkt förknippat med Pumpor och vi har därför smugit igång säsongen. Det finns dekorationspumpor, Halloween och matpumpan Muscat. I mitten av veckan även Hokkaido som också är en mat pumpa

Småtomater – På grund av säsongskifte så är det stora svårigheter med småtomater. Det råder brist med höga priser!!!! Vi har tagit hem några lådor med höstfärgade Wildmix som är helt oemotståndliga! Tyvärr är partiet begränsat. Först till kvarn gäller!

Tomater – Tomater är som sagt i ett säsongskifte. I mitten av veckan kommer stora runda tomater från Marocko. Stora Kvisttomater kommer från Frankrike 10 kg/ld. Det dröjer några veckor tills Spanien är i full produktion.

Paprika – Den spanska paprika säsongen har startat men är ännu inte i full volym, därför kommer paprikan den närmsta tiden att alternera mellan odlingsländerna Holland och Spanien.

Fioretto – I veckan fick vi in fioretto, en späd blomkål på stjälk. Fioretto är packad i 160 gr/ask. Mycket dekorativ och god. Ni måste testa!

Svenska produkter – Den svenska säsongen är fortfarande igång, blomkål, broccoli, isberg och roman är från Sverige.

Potatis – Vinterpotatisen är skördad och vi har åter den populära Anya på lagret. Även Mandel, Astrix, Amandine, King Edward och Antonia. Den sistnämnda sorten har blivit  en favorit i många restaurangkök.

Persimon och fikon – Säsongen för Persimon är i full gång i Spanien. Den söta frukten passar otroligt bra till dessertost. Fikon är också ett fantastiskt tillbehör till ost. Passa på innan den turkiska säsongen är slut, förhoppningsvis dröjer det ca. 2 veckor innan den är över.

Senaste nyheter

Vecka 13

Vecka 13

Efter en trist tid med hög prisbild ser vi att det börjar lätta. Holland är igång på flera produkter som medför ökad…

läs mer