Vecka 10
10, 2022

Vilket härligt vårväder det har varit de senaste dagarna. Träden knoppas och i rabatterna börjar snödroppar, vintergäck och till och med några krokusar tittat fram. Vårkänslorna skapar ny kraft och energi, vilket vi tacksamt tar emot nu när restaurang och caféer fylls med hungriga gäster.

Välkommen våren – nu kör vi!!!

Vårtecken!
En av de allra tidigaste vår-primörerna är ramslök, vi har fått in ett mycket litet parti från Frankrike. Härligt vitlöksdoftande blad.

Färsk vitkål från Makedonien finns att förbeställa, ring om ni är intresserade!

Sparris – Grön sparris har vi fått in mycket fin från Mexiko. I helgen kom också säsongens första spanska sparris in. Tillgången på den spanska sparrisen är begränsad, men större volymer väntas in näst kommande vecka.

Vit sparris från Holland finns att förbeställa, priset är fortfarande högt.

Den tyska vita sparris väntas in i månadsskiftet mars/april. Alla tecken tyder på att ni kan sätta den på era påskmenyer.

Planteringskryddor från Italien börjar finnas, hör av er om ni vill att vi ska ta hem.

Priskollen!!
Vad ska man använda sig av, vilka produkter ska minska ner på eller kanske undvika om man vill öka sin prismedvetenhet.

Periodens bästa prisvärda produkter är Blomkål, Aubergine, Zucchini och Purjolök. Hur gott är det inte med gräddstuvad purjolök!!

Isberg ligger på en relativ stabil prisnivå.

Tomater vanliga runda ligger på en acceptabel prisnivå. Cocktailtomater är fortfarande på en högre prisnivå, men priset ser ut att sjunka något i slutet av veckan.

Paprika ligger på en hög prisnivå och det gäller alla färger.

Melon – Priserna har gått upp och i skrivande stund är vattenmelon den melon som är dyrast. Det är bättre att ni istället använder er av Honungsmelon som för årstiden får anses som prisvärd. Phiel de Sapo och nätmelonerna Galia och Cantaloupe är något dyrare än Honung.

Björnbär – är så dyrt att vi inte längre har bäret som lagervara. Vi tar hem så fort priset sjunker till en anständig nivå.

Slut för säsongen!
Röd morot verkar vara helt slut.

Guldstoft!
Extra fina varor som förgyller tillvaron.

Kronärtskockor stora från Spanien – fantastiskt fina!!!

Ljusgårda krisp-blandning i 400 grams påse- mycket högkvalitativ salladsblandning, vilket är något som många av er har upptäckt. 

Senaste nyheter

Vecka 13

Vecka 13

Efter en trist tid med hög prisbild ser vi att det börjar lätta. Holland är igång på flera produkter som medför ökad…

läs mer